Göbek yağlarını eritme kuralları

Göbek yağlarını eritme kuralları

Fiziğine önem verenlerin karşılaştığı en büyük sorunlardan olan göbek yağlarından kurtulmak için göbek yağlarını eritme kurallarına uymanız gerekiyor.

Göbek yağlarını eritmek için kurallar

Özellikle göbek bölgesinde konuşlanan yağlar oldukça inatçı yağlardır ve eritilmesi için ekstra çaba gerektirir. Uzmanlar, göbek yağlarından kurtulmak isteyenlerin uyması gereken olmazsa olmaz bazı kuralların olduğunu belirtiyor.

Göbek yağları nasıl eritilir?

Kilo verme hedefine ulaşmak isteyenler, doğru beslenme ve düzenli egzersiz yapmayı ihmal etmemelidirler. Bütün bunlar, verilmek istenen kilo hedefine ulaşmada oldukça yararlıdırlar. Ama yine de tüm bu uğraş ve çalışmalar bel çevrenizde ve göbek bölgesinde oluşan yağların yok edilmesi için yeterli olmayabilir. Bu durum da bir şeyleri eksik yaptığınız anlamına geliyor demektir.

Uzmanların önerdiği bazı yöntem ve kurallar düzenli olarak uygulandığında göbeğin çevresine çöreklenen ve istenmeyen bir görüntü oluşturan yağlardan eser kalmayacaktır.

Göbek yağlarını eritmenin altın kuralları

İşte uzmanların tavsiye ettiği ve göbek bölgesi yağlarını eritmek için gerekli olan altın kurallar…

Lifli beslenme

Beslenmenize ve tartıda görünen kiloya objektif bir gözle bakın. Önden çıkıntı yapan göbeğinizin sebebi yağ değil, sindirim siteminize dolan hava olabilir. Günde 25 ila 30 gram kadar lif tüketmek gerekir. Siz yeterince lifli gıda yemiyorsanız, yaşadığınız kabızlık şişkinliğe yol açabilir.

Ayrıca aşırı lifli gıda tüketmek ya da brokoli, elma, fasulye gibi gaz yapan yiyeceklerden yemek, göbeğinizin çıkmasına yol açabilir. Beslenme uzmanları yaban mersini tüketmeyi öneriyor. Göbek yağlarını erittiği ispatlanmış olan bu meyveyi yoğurdunuza, salatanıza dahil edebilirsiniz.

İnterval antrenman

Çalışmalar, kardiyo çalışmasına interval (aralıklı) egzersizi dahil etmenin göbek yağlarını eritmede etkili olduğunu gösteriyor. Koşu, bisiklete binme ya da yüzme sporlarından hangisini seçiyorsanız, egzersiz esnasında 10 ila 60 saniye kadar hızlanma, tempolu ve tırmanma şeklinde interval egzersiz karışımı yapın.

Yüksek yoğunluklu interval antrenman prensibi, egzersizde maksimum hıza ulaşıp onu takip eden kısa süreli dinlenmeyi içeriyor. Birçok dayanıklılık egzersizi, yürüme, koşma, merdiven çıkma 0-10 arası ölçeklendirildiği zaman 5-6 arası bir efor düzeyinde gerçekleşir. Yüksek yoğunluklu egzersizler ise 7 ve daha yüksek yoğunlukta gerçekleşir. 8-10 saniye kadar kısa ya da 5 dakika kadar da uzun olabilir.

Genel olarak 3 dakika ile 30 saniye arasında devam edilir. Yüksek yoğunluktaki hız aralığı daha kısa olur, dinlenme aralıkları ise hız aralığına eşit ya da uzun olur. Örneğin; bisiklet egzersizinde 5 dakika ısınma, 3-4 kez tekrarlı hız ve dinlenme aralıkları olan ve sonrasında soğuma devresi ile biten bir program uygulayabilirsiniz.

Kuvvet egzersizi

Basit mekik egzersizi karın kaslarınızı sıkılaştırmada etkilidir ancak sadece karın kaslarını hedefler. Şınav çeşitleri, topla yapacağınız core (çekirdek) egzersizleri gibi tüm beden egzersizlerini birleştirin.

Basitçe tek ayak üstünde durmak bile çekirdek (karın ve bel) bölgesini güçlendirmeyi hedefler. Gövdenizin merkez bölgesini güçlendirmek, dayanıklılığınızı artırdığı gibi postürünüzün düzgün kalmasını da sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek